Βιογραφία

Μιχάλης Ανδρούτσος

Ο Μιχάλη Ανδρούτσος γεννήθηκε στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Πατέρας του ο Ιωάννης Ανδρούτσος, ελληνοδιδάσκαλος, απόφοιτος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Σχολής Ιωαννίνων. Η έφεσή του στην ζωγραφική τον οδήγησε, το 1973 και για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων.

Μετά την αποφοίτησή του από το Καλλιτεχνικό αυτό Λύκειο έλαβε μέρος με επιτυχία σε σειρά εικαστικών εκθέσεων στη γλυπτική, σε εθνικό επίπεδο, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις ταλέντων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων, όπου από το 1979-1983 σπούδασε γλυπτική, νωπογραφία και ψηφιδωτό.

Το 1991 εγκαθίσταται με την οικογένειά του στα Ιωάννινα, όπου και συνεχίζει την εικαστική του δημιουργία, ιδρύει Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας και διδάσκει εικαστικά ως ωρομίσθιος στο ΤΕΙ Ηπείρου. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έργα του κοσμούν δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεκάδες ναοί στην Ελλάδα, τη Βόρειο Ήπειρο και την Ιταλία έχουν αγιογραφηθεί (φορητές εικόνες και τοιχογραφίες) και συντηρηθεί από το Εργαστήρι του Μιχάλη και Δημήτρη Ανδρούτσου.


Δημήτρης Ανδρούτσος

Ο Δημήτριος Ανδρούτσος γεννήθηκε στο χωριό Βόδρυστα της Βορείου Ηπείρου. Η έφεσή του στη ζωγραφική ήταν εμφανής από μικρή ηλικία, επηρεασμένος και από τον αδερφό του Μιχάλη Ανδρούτσο.

Σπούδασε ζωγραφική στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Μπερατίου απ’όπου αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε παιδαγωγός στο Ανώτατο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αργυροκάστρου.  Επι σειρά ετών έxει συμμετάσχει σε εικαστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιλετηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Η ιδιαίτερη έφεσή του στην αγιογραφία τον ωθεί μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη Ανδρούτσο στην ίδρυση του Εργαστηρίου Βυζαντινής Αγιογραφίας όπου συνεχίζει να ασχολείται μέχρι σήμερα.

Φορητές Εικόνες

Βυζαντινές εικόνες με μεράκι σε πεπαλαιωμένο ξύλο, επιχρυσωμένες, με υψηλή αισθητική και ποιότητα. Για μερικά δείγματα εικόνων πατώντας εδώ »

Αγιογραφήσεις Ναών

Τοιχογραφίες βυζαντινών ναών εκκλησιών και μοναστηριών στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Για να δείτε τους ναούς που έχουμε αγιογραφήσει πατήστε εδώ »

Ποιοί είμαστε

Ασχολούμαστε με την τέχνη και την αγιογραφία πάνω από 3 δεκαετίες. Γνωρίστε μας καλύτερα μέσα από τα βιογραφικά μας »